Sygeplejerskers nej er forståeligt

Sygeplejerskers nej er forståeligt

KONFLIKT: Et markant flertal (66,7 procent) af sygeplejerskerne har stemt nej til det mæglingsforslag, der blev fremlagt 15. juni.

Det er for ringe, at der ikke kunne gives mere både ved overenskomstforhandlingerne og ved økonomiforhandlingerne mellem regioner og regering.

Det er på tide at tage sygeplejersker og andre kvindedominerede fag alvorligt, når de gang på gang beskriver dårlige arbejdsforhold og en løn, der på ingen måde svarer til deres uddannelsesniveau .

Det er på tide at gøre op med Tjenestemandsreformen af 1969, der fastholder kvindedominerede faggrupper i en lav lønramme.

For os i Enhedslisten skal lyde stor støtte og sympati i kampen for bedre løn- og arbejdsvilkår for personalet indenfor sundhedssektoren.

Vi synes, I alle fortjener mere i lønningsposen efter mange års stigende arbejdspres og jeres enorme indsats under coronakrisen, og der er råd til at give jer mere.

Selvom det selvfølgelig er ærgerligt for både patienter og personale, at der nu udbryder strejke på nogle af regionens sygehusafdelinger, er det fuldt forståeligt, og vi håber, at der kommer noget ud af strejken. God kamp!

Lis Jensen

Susanne Flydtkjær

Regionsrådsmedlemmer valgt for Enhedslisten